torstai 10. syyskuuta 2009

Alistamisen käskysanat

1 Moos 3:16
Ja vaimolle hän sanoi: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva". 1 Moos 3:16
Naiselle hän sanoi: -- Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, ja kivulla sinä olet synnyttävä lapsesi. Kuitenkin tunnet halua mieheesi, ja hän pitää sinua vallassaan


Kirous joka kohtasi Eevaa, oli kolmiosainen. Raskautesi vaivat tulevat olemaan suuret; Halusi on oleva mieheesi ja Mies on sinua vallitseva.

Syntiinlankeemuksessa Eeva sai siis itseään koskevan rangaistuksen. Tämä näkyy jokaisen naisen elämässä päivittäin. Alistaminen ja häpeä.

Miehen synnin takia, joka oli suurempi, koska mies ei varjellut naisessa olevaa Jumalan kuvaa vaan salli paholaisen eksyttää naisen, joutui koko luomakunta kiroukseen.

Koska vanha ihminen näin joutui kirotuksi ja kiroukseen. Vanhan ihmisen kyvyttömyys tasavertaiseen suhteeseen ja tasa-arvoon avioliitossa on mahdoton.

Tämän tähden Jumala loi vanhaan ihmiseen uuden luomuksen ja sen tulee kasvaa. Tasa-arvoinen ihminen toteutuu uudelleen. Genesiksen Sana ish, mies ja Sana Isha tarkoittaa nainen, sanaleikkinä miehetär. Läheisyydessä korostuu se, että mies ja nainen yhdessä muodostavat Jumalan suunnitelman mukaisen yhden kokonaisuuden, ihmisen. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Siis yhden ihmisen jossa oli kaksi, mies ja nainen.

Abram

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti