lauantai 12. syyskuuta 2009

Kun vanha kuolee, Herra luo uutta

-->
Kun vanha kuolee, Herra luo uutta

Hagariin vielä palatakseni.. (1. Moos. 21: 8 – 21)  Ehkä kaikkein kaunein opetus tässä raamatunkohdassa on se, että kun Herra hoiti Hagarin eheäksi lohduttaen tätä nimeltä kutsuen:”Mikä sinun on, Hagar? Älä ole huolissasi..”, niin Hagar saattoi nousta ja ottaa paikkansa naisena Abramin kodissa. Herra oli ottanut pois häpeänleimat, jotka häneen oli lyöty.
Oma kokemukseni siitä, kun Herra vapautti minut:
Päiväkirjastani 16.8.2009. Minulla on täällä niin kuin joulu, kynttilä palaa ja on hyvä mieli. On vapautunut olo, kun ei ole menettämisen eikä hyljätyksi tulemisen pelkoa, kun Herra on hoitanut.
Silloin vapautuu energiaa rakastamiseen, joka taas edesauttaa, ettei ole pelättävää. Tätä voi kutsua positiiviseksi kierteeksi.
Kun Herra on saanut särkeä, olen joutunut myöntämään oman syyllisyyteni. Hän on myös antanut henkensä, eheyttänyt ja parantanut monista vaurioista, joita elämän aikana minuun on tullut. Valmis en ole, eikä minusta sellaista tule tässä ajassa, mutta kerran on tuleva aika, jolloin katoaa se mikä on vajavaista, ja täydellisyys ympäröi meidät.
Tämä aikamme on täällä jokapäiväistä taistelua tässä lihassamme syntiä ja perkelette vastaan. Mikä on sikäli vielä ongelmallista, kun vanha ihmisemme on liittoutunut pahan kanssa, joka syöttää sille jatkuvasti valheitaan. On hyvin vaikeaa luopua vanhasta identiteetistämme, siitä kaikesta roinasta, jota olemme minuuteemme keräneet. Kuitenkin Herra on täynnä yllätyksiä ja Hänen kätensä täynnä lahjoja. Kun irrotamme otteemme vanhasta, hän antaa meille tilalle uutta, hänen tahtonsa mukaista elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti